• 5 frågor till Jonas Landgren om arbetet i Liberia

[2015-03-06] Jonas Landgren, forskare i interaktionsdesign vid institutionen för tillämpad IT, presenterade nyligen vid ett URBSEC-seminarium resultat från sitt fältarbete i Liberia där han studerat hur Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) arbetat på plats i huvudstaden Monrovia samt i orten Greenville i södra Liberia, i samband med Ebolautbrottet.

• Disputation om digitaliserade klassrum drog storpublik

[2015-03-02] Martin Tallvid disputerade fredagen den 27 februari med avhandlingen 1:1 i klassrummet. Analyser av en pedagogisk praktik i förändring. Det på förhand stora mediala intresset för avhandlingen, som undersöker konsekvenserna av införandet av laptops och surfplattor i klassrummet, följdes upp av en lika stor publik.

• Gästprofessor med målet att öka kunskapen om IT och lärande

[2015-02-27] Lars Svensson är professor i informatik vid Högskolan Väst och från 2015 gästprofessor vid institutionen för tillämpad IT. Ett av hans mål som ny gästprofessor är att öka kunskapen och intresset för IT och lärande bland studenter och forskare. - Jag vill att forskningen ska spela en roll och bidra till utvecklingen av den svenska skolan, och där är informationsteknologin en viktig pusselbit, säger han.

• Dator eller läsplatta i klassrummet kräver tydlig plan

[2015-02-17] Om inte lärarna en plan för hur tekniken ska användas i skolorna blir hjälpmedlen liggande.

• Med blick för det visuella i centrum

[2015-02-10] Visual Arena Research samlar och utvecklar undervisning och forskning inom visualiseringsområdet. Institutionen för tillämpad IT är värd för centrumbildningen som är gemensam mellan Göteborgs universitet, Chalmers och Sahlgrenska universitetssjukhuset.