• Bild- och interventionscentrum har invigts

[2016-09-28] Nu har Bild- och interventionscentrum invigts - en av Västra Götalandsregionens största satsningar. Det nya huset på 21 000 kvadratmeter är inbyggt i Sahlgrenska Universitetssjukhusets huvudbyggnad i Göteborg.

• "Det huvudsakliga eventet i Sverige inom arkitekturvisualisering"

[2016-09-21] Architectural Visualization Day slog alla rekord då konferensen gick av stapeln i torsdags. Det var fullt hus på Visual Arena - med 90 besökare, sex nationella och internationella talare. Dagen innehöll ett späckat program med tips för skapande, fantastiska presentationer och produktion av nya verk i realtid.

• Aarne Ranta ger ett GoogleTechTalk om "Grammatical Framework"

[2016-09-21] Professor Aarne Ranta, Göteborgs universitet, ger ett GoogleTechTalk om Grammatical Framework - ett system som tagits fram för att åstadkomma grammatiskt korrekta automatiska översättningar.

• Välkommen till NordiCHI´16!

[2016-09-20] Konferensen NordiCHI är det främsta nordiska forumet för forskning inom området människa-datorinteraktion. NordiCHI är en mötesplats för ett brett spektrum av forskare från akademi och industri, designers, praktiker, lärare och andra intresserade. År 2016 arrangeras NordiCHI i Göteborg av institutionen för tillämpad informationsteknologi. Sista anmälningsdag är 22 oktober.

• Forskarintervju: Tätt samarbete med industrin vid visualisering av mjukvarukvalitet

[2016-09-13] Miroslaw Starons forskningsområde handlar om olika metoder för att kvantifiera, visualisera och bedöma kvaliteten vid mjukvaruutveckling.