• Sök uppsatsstipendium inom Sök och Findability

[2017-03-20] Behöriga att söka medel ur fonden "Till Henrik Strindbergs minne" är studenter som studerar på något av IT-fakultetens program och är i färd med att skriva uppsats på kandidat-, magister- eller masternivå.

• Visual Arena på Chalmers initiativseminarium inom Digitalisering

[2017-03-17] 15-16 mars var Chalmers initiativseminarium om Digitalisering. Visual Arena deltog under de två dagarna i utställningen tillsammans med Visual Arena Research och konferensen VRST.

• Ny forskningsmiljö för cyberfysiska system

[2017-03-15] Förutsättningarna för att testa datorsystem för självkörande fordon och andra cyberfysiska system kan snart komma att förbättras. Med anslag från Vetenskapsrådet planeras en ny, unik, forskningsmiljö för testning. Bakom projektet ligger forskare från två institutioner på Chalmers, tillsammans med kollegor i Kalifornien och Paris, samt vid Volvo Cars.

• Seminarium om en av vår tids största frågor: digitalisering

[2017-03-13] - Digitalisering är en av vår tids stora samhällsutmaningar och innehåller många fler dimensioner än bara teknik, påpekade rektor Pam Fredman när hon på måndagseftermiddagen hälsade välkommen till seminariet Digitalisering - teknik med människa. Seminariet är en del i en serie där regeringen för dialog om aktuella frågor med olika lärosäten ute i landet. Bland de medverkande fanns därför Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

• Öppet seminarium vid invigning av Centrum för global migration

[2017-03-13] Centrum för global migration (CGM) inrättas som ett fakultetsövergripande centrum vid Göteborgs universitet och har institutionen för globala studier som värdinstitution. Invigningen hålls vid Konferenscentrum Wallenberg den 29 mars.