Nätverket IT-universitetet

• Bevissystemet Coq utsett till vinnare av 2013 ACM Software system Award

[2014-04-17] Bevissystemet Coq system har utsetts till mottagare av 2013 ACM Software system Award. Coq är ett mjukvaruverktyg för interaktiv utveckling av formella bevis. Systemet har utvecklats av Coq Development Team, där professor Thierry Coquand vid Göteborgs universitet är en av utvecklarna.

• Lars Mathiassen gästprofessor

[2014-04-01] Lars Mathiassen har utnämnts till gästprofessor vid institutionen för tillämpad IT, där han främst kommer att vidareutveckla samarbetet med forskargruppen inom digital innovation.

• Med sikte på nästa Carolo Cup - intervju med Christian Berger

[2014-03-05] Christian Berger forskar inom området självkörande fordon och är den som leder förberedelserna inför Göteborgslagens medverkan i Carolo Cup 2014.

• Intervju med Ramona Enache, forskare inom språkteknologi

[2014-02-05] Ramona Enache har påbörjat en tvåårig postdoc-anställning i forskargruppen inom språkteknologi. Gruppens forskningsarbete fokuserar på simultana datoröversättningar på ett stort antal språk, i kombination med hög kvalitet.

• PRESSINBJUDAN: Nu demonstrerar vi årets självkörande bilar

[2014-02-03] Ifjol vann göteborgsstudenterna nybörjarklassen i den tyska ingenjörstävlingen Carolo Cup. I år ställer Göteborgs universitet och Chalmers upp med två lag, med varsin självkörande miniatyrbil av egen design. Ekipagen visas upp på onsdag 5 februari kl 14.