• Forskarintervju: Interaktionsdesign med fokus på barns samspel

[2015-07-22] Peter Börjesson är doktorand i interaktionsdesign vid institutionen för tillämpad IT och ingår i forskargrupperna IDAC och Mobile Touch. Peters forskning är inriktad på att studera hur informationsteknologi kan användas för att stödja barn med funktionsnedsättningar och att undersöka hur barnen kan vara en del av designprocessen när denna teknologi utvecklas.

• Prisat examensarbete kan bana väg för Marsexpeditioner

[2015-07-20] Fredrik Brosser och Emil Milh från masterprogrammet Embedded Electronic System Design, belönas med Flygtekniska föreningens stipendium 2014 för sitt examensarbete "SEU Mitigation Techniques for Advanced Reprogrammable FPGA in Space". Det kan nu ligga till grund för framtida rymdexpeditioner.

• Gymnasieelever skapade egna appar av pappersprototyper

[2015-06-30] Den 13:e Maj 2015 arrangerades för första gången Post IT app, en workshop där gymnasieelever fick chansen att skapa sin egen applikation med hjälp av enkla pappersprototyper. Tanken med workshopen var att ge kunskap om vad som behövs för att ta fram en affärsidé som sedan kan förvandlas till en användbar applikation.

• Johan Magnusson och Andreas Nilsson i CIO om när mjukvara blir plattform

[2015-06-24] Johan Magnusson och Andreas Nilsson i CIO om när mjukvara blir plattform.

• Medel för att skapa nytt internationellt forskarnätverk

[2015-06-22] Elisabeth Ahlsén, Kollegium SSKKII, har tillsammans med Lise Randrup Jensen, Köpenhamns universitet, tilldelats ett anslag på 1 007 963 DKK från Uddannelses-och Forskningsministeriet i Danmark (Det Frie Forskningsråd /Kultur og Kommunikation) till FKK-Forskarnätverket "Supporting Communicative Participation of Persons with Aphasia".