• Tidningen Curie: Öppna data - inte bara att lägga ut

[2017-01-20] Vetenskapsrådets tidning Curie har pratat med forskare som delar språkdata, vattenmodeller och DNA-sekvenser över hela världen. De praktiska utmaningarna ser olika ut beroende på forskningsfält, men gemensamt är att data måste förberedas. Det går inte bara att lägga ut.

• Radio P4 Göteborg: Studenter tar plats i självkörande bilar

[2017-01-12] I framtiden ska studenterna i Göteborg kunna åka i en förarlös bil mellan de olika campusområdena. Det är i alla fall ambitionerna i ett nytt projekt som Göteborgs universitet har i samarbete med Chalmers och flera företag.

• Karin Wagner beskriver arbetet med digital visualisering inom utställningen "Ancient Lives" på British Museum.

[2017-01-09] Karin Wagner, professor vid Göteborgs universitet, beskriver sitt forskningsarbete i artikeln "The mummy and the medical gaze: digital visualisations in the British Museum's exhibition Ancient lives, new discoveries".

• Bygg om Göteborg i Minecraft

[2016-12-21] Stadsbyggnadskontoret har tagit fram hela Göteborg i dataspelet Minecraft. Under jullovet lanseras spelet som en tävling.

• Mobilapp ska öka nyanländas chans att lära sig svenska

[2016-12-15] För många nyanlända flyktingar är möjligheten att snabbt lära sig svenska språket och hitta ett arbete en förutsättning för att inte hamna i utanförskap. Ett nytt forskningsprojekt vid Göteborgs universitet och Chalmers ska därför hjälpa arabisktalande flyktingar i Västsverige att med hjälp av mobiltelefonen snabbt lära sig svenska och öka möjligheten till jobb.