• Forskarintervju: Interaktionsdesign med fokus på barns samspel

[2015-07-22] Peter Börjesson är doktorand i interaktionsdesign vid institutionen för tillämpad IT och ingår i forskargrupperna IDAC och Mobile Touch. Peters forskning är inriktad på att studera hur informationsteknologi kan användas för att stödja barn med funktionsnedsättningar och att undersöka hur barnen kan vara en del av designprocessen när denna teknologi utvecklas.

• Prisat examensarbete kan bana väg för Marsexpeditioner

[2015-07-20] Fredrik Brosser och Emil Milh från masterprogrammet Embedded Electronic System Design, belönas med Flygtekniska föreningens stipendium 2014 för sitt examensarbete "SEU Mitigation Techniques for Advanced Reprogrammable FPGA in Space". Det kan nu ligga till grund för framtida rymdexpeditioner.

• Gymnasieelever skapade egna appar av pappersprototyper

[2015-06-30] Den 13:e Maj 2015 arrangerades för första gången Post IT app, en workshop där gymnasieelever fick chansen att skapa sin egen applikation med hjälp av enkla pappersprototyper. Tanken med workshopen var att ge kunskap om vad som behövs för att ta fram en affärsidé som sedan kan förvandlas till en användbar applikation.

• Johan Magnusson och Andreas Nilsson i CIO om när mjukvara blir plattform

[2015-06-24] Johan Magnusson och Andreas Nilsson i CIO om när mjukvara blir plattform.

• Medel för att skapa nytt internationellt forskarnätverk

[2015-06-22] Elisabeth Ahlsén, Kollegium SSKKII, har tillsammans med Lise Randrup Jensen, Köpenhamns universitet, tilldelats ett anslag på 1 007 963 DKK från Uddannelses-och Forskningsministeriet i Danmark (Det Frie Forskningsråd /Kultur og Kommunikation) till FKK-Forskarnätverket "Supporting Communicative Participation of Persons with Aphasia".

• Game jam om mänskliga rättigheter och ungas rätt att påverka

[2015-06-11] Helgen 13-14 juni samlas högstadie- och gymnasieungdomar från Göteborg i ett game jam för att utveckla ett nytt digitalt spel om mänskliga rättigheter och ungas rätt att påverka. Tanken är att spelet ska skapa nya strukturer för kontakten mellan unga och politiker.

• Tomas Lindroth i Sveriges Radio om mobilfria dagen

[2015-06-01] Tomas Lindroth i SR om mobilfria dagen 1 juni.

• Indisk IT-jätte i samarbete med institutionen för tillämpad IT

[2015-05-05] Fordonsklustret fortsätter att dra företag till Göteborg. I dag öppnar den indiska it-jätten Tech Mahindra dörrarna till sitt nya kontor i Torslanda, vägg i vägg med Volvo - och har en vilja att påbörja ett samarbete med institutionen för tillämpad IT vid Göteborgs universitet och Chalmers. (Artikel i GöteborgsPosten)

• Ständig uppkoppling skapar nya beteenden

[2015-04-20] Skärmsläckarskräck. Skärmsnegling. Online-tics. Vårt användande av laptops och smarta mobiler skapar helt nya vardagsbeteenden, visar en avhandling från Göteborgs universitet. - Laptops och mobiler har gått från att vara lyxprodukter till något som finns i alla typer av sammanhang. Innan den mobila tekniken så tittade vi på film framför TV:n, läste morgontidningen vid frukostbordet och besvarade e-post framför den stationära datorn på kontoret. Nu när allt är mobilt kan vi istället kolla film, läsa tidningen och svara på mejl överallt, oavsett tid och plats, säger Tomas Lindroth, avhandlingens författare.

• IT Management student Erik Leijon winner in Digital Innovation Challenge

[2015-04-20] IT Management master student Erik Leijon, at the Department of Applied IT, was recently presented as one of two joint winners in the 2015 Digital Innovation Challenge, hosted by London School of Economics.