• Foton från Avslutningsceremonin 2017!

[2017-06-15] IT-fakultetens Avslutningsceremoni år 2017 gick av stapeln i universitetets aula.

• IT-studenter bidrar till hållbara maritima transporter

[2017-06-02] Studenter på kursen Software Engineering Project demonstrerar bidrag till projektet "PortCDM" för aktörer inom Göteborgs Hamn.

• Fateme Saadatmand en av årets Hans Werthén-stipendiater

[2017-05-24] Fateme Saadatmand en av årets Hans Werthén-stipendiater

• Imed Hammouda har tilldelats IT-fakultetens pedagogiska pris

[2017-05-10] Imed Hammouda, programansvarig för det internationella kandidatprogrammet Software Engineering and Management, tilldelas IT-fakultetens pedagogiska pris för 2017. Imed får motta priset under IT-fakultetens avslutningsceremoni i universitetets aula den 7:e juni.

• AI - vi fokuserar på fel hot

[2017-04-26] Artificiell intelligens behöver inte löpa amok och ta över världen för att bli ett hot mot människor och samhälle. Det är illa nog att många arbetstagare riskerar att bli överflödiga när jobben i rask takt automatiseras bort, varnar professor Devdatt Dubhashi.

• David Sands om varför vi behöver bättre datasäkerhet

[2017-04-26] Ju mer världen digitaliseras, desto sårbarare riskerar vi att bli som individer och som samhälle. Professor David Sands och hans kollegor på Chalmers ser att lösningen kan finnas i en ny typ av mjukvara ¿ som har säkerhet och personlig integritet i ryggmärgen.

• Hackathon för ökad integration

[2017-04-21] Appen Pairent hjälper nyanlända barnfamiljer att få kontakt. Lösningen är resultatet av ett hackathon på temat integration som arrangerats av Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola.

• Johan Magnusson i CIO om faran när företagen skär ner på innovation

[2017-04-20] Johan Magnusson i CIO om faran när företagen skär ner på innovation.

• Tänk om någon hackar min bil!

[2017-04-20] Hur säker är den nya bilen? Ju mer bilen kopplas med smarta tjänster och förarstöd uppstår frågan: Kan min bil bli hackad? Hotar den min personliga integritet?

• Integration med mobilen-projekt presenterades på UNESCO-konferens

[2017-04-04] Personal från institutionen för tillämpad IT presenterade forskningsprojektet Migration med mobilen på UNESCO´s konferens Mobile Learning Week i Paris 20-24 mars. Projektet startade hösten 2016 och vill hjälpa arabisktalande flyktingar i Västsverige att med hjälp av mobiltelefonen snabbt lära sig svenska och öka möjligheten till jobb.