Nätverket IT-universitetet

• Två avslutningsceremonier gick av stapeln i universitetets aula

[2014-07-02] Under torsdagen den 12:e juni hölls IT-fakultetens traditionsenliga avslutningsceremonier, i år blev det en för kandidatutbildningarna och en ceremoni för masternivå.

• Högskolan Väst och Göteborgs universitet satsar 14 miljoner på forskningssamarbete

[2014-06-27] Högskolan Väst och Göteborgs universitet satsar 14 miljoner på forskningssamarbete.

• Kurt Mehlhorn utnämnd till hedersdoktor vid IT-fakulteten

[2014-06-04] Kurt Mehlhorn, grundare av Max-Planck-Institute für Informatik i Saarbrücken, har utsetts till hedersdoktor vid IT-fakulteten, Göteborgs universitet.

• Högtryck på it-utbildningarna! [Computer Sweden]

[2014-06-03] Bara sedan 2010 har antalet sökande på it-utbildningarna ökat med över 60 procent. Faramarz Agahi på institutionen för tillämpad IT uttalar sig om söktrycket.

• Anna Sandberg årets alumn vid IT-fakulteten

[2014-05-30] Anna Sandberg, alumn från kandidatprogrammet i systemvetenskap, har utsetts till året alumn vid IT-fakulteten. Anna arbetar idag med mjukvaruutveckling vid Ericsson AB och har varit en av de drivande bakom utvecklingen av ett nationellt Software Center.

• IT-studenter hett eftertraktade

[2014-05-12] För den som har valt att läsa en IT-utbildning är det jackpot på arbetsmarknaden just nu. Rekryterarna söker med ljus och lykta efter IT-utbildad personal och är du kvinna är du särskilt eftertraktad.

• Metro: Så kan robotar användas i framtidens skola

[2014-05-09] Robotar kan användas för hjälpa elever att lösa specifika uppgifter - eller helt ersätta lärarna. Nästa år ska de testas i skolor runt Göteborg.

• Pressinbjudan: Göteborgselever träffar lärarroboten Nao

[2014-04-29] Vid Göteborgs universitet arbetar forskare med att utveckla en robot som förstår känslor och som fungerar som en pedagogisk assistent i klassrummet. Vid sex tillfällen i maj och juni bjuds skolklasser i årskurserna 5, 7 och 9 från Hisings Backa, Angered, Landvetter och Mölnlycke in för att träffa roboten Nao och ta del av exempel på olika situationer som kan uppstå i ett klassrum. Eleverna får interagera med roboten och diskutera olika för- och nackdelar med robotar i skolan.

• Anna-Lena Godhe försvarade sin doktorsavhandling

[2014-04-29] Anna-Lena Godhe försvarade framgångsrikt sin doktorsavhandling Creating and Assessing Multimodal Texts. Negations at the Boundary fredagen den 25 april.

• Mohammad Obaid letar efter sociala band mellan människa och robot

[2014-04-29] Mohammad Obaid är nybliven post doktor vid avdelningen för interaktionsdesign med fokus på human-robot interaction, human-computer interaction och virtual reality. Under de kommande två åren ska han bland annat undersöka om det kan finnas sociala band mellan en människa och en robot. Tillsammans med roboten Nao och en grupp människor ska jag använda en imitationsmetod för att se om de kan kommunicera, mer vill jag inte avslöja säger Mohammad Obaid och ler.