Nyheter

 • Dator eller läsplatta i klassrummet kräver tydlig plan

  [2015-02-17] Om inte lärarna en plan för hur tekniken ska användas i skolorna blir hjälpmedlen liggande.

 • Med blick för det visuella i centrum

  [2015-02-10] Visual Arena Research samlar och utvecklar undervisning och forskning inom visualiseringsområdet. Institutionen för tillämpad IT är värd för centrumbildningen som är gemensam mellan Göteborgs universitet, Chalmers och Sahlgrenska universitetssjukhuset.

 • Miljoner att spara med automatisk analys

  [2015-01-13] Programmeringsfel, "buggar", är oundvikliga i de stora mängder kod som krävs för att köra moderna datorsystem. Laura Kovacs forskning är inriktad mot att skapa metoder för att automatiskt hitta och eliminera buggar när man utvecklar ny programvara.

 • Interaktionsdesign knyter starka band med National University of Singapore

  [2014-12-10] Interaktionsdesign knyter starka band till Singapore.

 • Intresset för teknik och design ledde till Spotify

  [2014-11-24] Klasskamrater från hela världen och möjligheten att kombinera teknisk kompetens med ett stort designintresse fick Juntima Nawilaijaroen att börja läsa masterprogrammet i interaktionsdesign vid Chalmers. Redan innan utbildningen är klar har hon hunnit arbeta på Spotify och bestämt sig för att stanna kvar i Sverige och starta eget företag i framtiden.

 • Selfie-trend ger upphov till ny kommunikation

  [2014-10-21] En kul grej eller en ny form av kommunikation? Oavsett hur man använder selfien tyder det mesta på att den är här för att stanna. Alexandra Weilenmann, docent i tillämpad it på Göteborgs universitet har gjort en del forskning på området.

 • Smidigt säkerhetssystem kan göra webben säkrare

  [2014-10-07] Forskare från Dept. of Computer Science, Göteborg, University College of London, Stanford University, Google och Mozilla Research har byggt ett nytt system som skyddar internetanvändares privata uppgifter när de webbsurfar och samtidigt ökar flexibiliteten för webbutvecklare att skapa applikationer som kombinerar data från olika webbplatser.

 • Artificiell intelligens som härmar barns lärande

  [2014-09-18] Inom artificiell intelligens (AI) är datorprogrammen mycket specialiserade. De kan till exempel köra flygplan, spela schack, eller montera bilar i tillrättalagda industriella miljöer. Men nu har ett forskarlag i Göteborg lyckats skapa ett AI-program som kan lära sig att lösa problem inom många olika områden. Programmet baseras på ett försök att härma vissa aspekter av barns kognitiva utveckling.

 • Metro: IT-branschen skriker efter kvinnor

  [2014-09-18] Det råder brist på kvinnor inom IT-branschen. "Det finns inga att anställa", och "ingen söker jobb hos oss" säger arbetsgivarna. Men det finns saker företag kan göra för att locka till sig kvinnlig kompetens.

Fler nyheter

Kontaktinformation

IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Forskningsgången 6

it-logga
Till sidans topp

© Göteborgs universitet 2009, Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta