• Föräldrarna viktiga vid rehabilitering av unga med förvärvade hjärnskador

[2017-02-22] Unga som drabbas av hjärnskador behöver ofta omfattande rehabilitering. En ny avhandling från Göteborgs universitet visar att föräldrarna och ungdomarna själva kan bidra till att förstå vilken sorts rehabilitering som behövs genom att utforska hur tal och språk fungerar i hemmiljön.

• Henrik Sandklef om Javakurs i syriskt flyktingläger

[2017-02-17] Under hösten kan syriska studenter i två olika flyktingläger läsa programmering på distans tack vare ett samarbete med Göteborgs universitet. Till årsskiftet planeras även en kurs i globala studier.

• Nu läggs it-utvecklingen i daglig verksamhet

[2017-02-13] Projekt har länge varit motorn i it-utvecklingen men nu sköts denna allt oftare genom den dagliga verksamheten. Johan Magnusson vid institutionen för tillämpad IT är en av dem som uttalar sig.[ComputerSweden]

• Västsverige diskuterar forskning om samhällets digitalisering

[2017-02-01] Den 31 januari träffades representanter från Västsveriges åtta lärosäten samt Västra Götalandsregionen för att diskutera aktuella frågor kring samhällets digitalisering.

• Ny utlysning av WASP industridoktorander

[2017-01-27] Wallenberg Autonomous Systems and Software Program (WASP) söker nu upp till 17 industridoktorander vid de fem partneruniversiteten. Sista ansökningsdag är 31 mars 2017.

• Datorprogram lika bra som läkare på huddiagnostik

[2017-01-26] En ny studie i tidskriften Nature visar att ett datorprogram kunde skilja vanliga former av hudcancer från ofarliga förändringar med lika hög säkerhet som tränade läkare.

• Tidningen Curie: Öppna data - inte bara att lägga ut

[2017-01-20] Vetenskapsrådets tidning Curie har pratat med forskare som delar språkdata, vattenmodeller och DNA-sekvenser över hela världen. De praktiska utmaningarna ser olika ut beroende på forskningsfält, men gemensamt är att data måste förberedas. Det går inte bara att lägga ut.

• Radio P4 Göteborg: Studenter tar plats i självkörande bilar

[2017-01-12] I framtiden ska studenterna i Göteborg kunna åka i en förarlös bil mellan de olika campusområdena. Det är i alla fall ambitionerna i ett nytt projekt som Göteborgs universitet har i samarbete med Chalmers och flera företag.

• Visualisering av mumier på British Museum - Karin Wagner beskriver sin forskning

[2017-01-09] Karin Wagner, professor vid Göteborgs universitet, beskriver sitt forskningsarbete i artikeln "The mummy and the medical gaze: digital visualisations in the British Museum's exhibition Ancient lives, new discoveries".

• Bygg om Göteborg i Minecraft

[2016-12-21] Stadsbyggnadskontoret har tagit fram hela Göteborg i dataspelet Minecraft. Under jullovet lanseras spelet som en tävling.