Webbkarta

Nyheter

 • CUL utlyser doktorandanställningar

  [2016-02-09] Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforsknings forskarskola, CUL, öppnar i samverkan med Humanistiska, IT, Konstnärliga, Naturvetenskapliga, Samhällsvetenskapliga samt Utbildningsvetenskapliga fakulteterna vid Göteborgs universitet upp för antagning till utbildning på forskarnivå.

 • Framgång för forskningsinfrastrukturförslag inom området visualisering

  [2016-02-04] Monica Billger, föreståndare för centrat Visual Arena Research i Göteborg, har samlat kollegor runt om i Sverige för att lyfta forskningsinfrastrukturbehoven inom området visualisering. Det gemensamma förslaget "InfraVis" från åtta olika universitet kom glädjande nog med i toppen när Vetenskapsrådet rankade de inkomna förslagen.

 • Robot ska sprida kultur bland äldre

  [2016-02-04] Med guide och en robotförsedd dator har Nordiska Akvarellmuseet tagit sig in på äldreboenden. - Vi guidar live men det är ett stort avstånd mellan oss, säger konstpedagogen Simone Frankel.

 • Pressmeddelande från Regeringskansliet: Göteborgs första dataspelsinkubator invigs på Lindholmen

  [2016-01-18] Onsdagen 20 januari deltar Aida Hadzialic, gymnasie- och kunskapslyftsminister, på invigningen av Göteborgs första dataspelsinkubator på Lindholmen. Syftet med inkubatorn är att lyfta unga entreprenörer inom dataspelsindustrin och få staden att slå in på den globala marknaden. [Pressmeddelande från Regeringskansliet]

 • Interaktionsdesignstudenter presenterar "Hack for Refugees" i TV4 Nyhetsmorgon

  [2015-12-07] Ett gäng entusiatiska programmerare har gått samman för att utveckla appar och annat för flyktingorganisationer. Två av studenterna kommer från masterprogrammet Interaction Design and Technologies. De kallar initiativet Hack for Refugees och presenterar sina idéer i TV4 Nyhetsmorgon.

 • Game studies colloquium

  [2015-12-04] Welcome to the game studies colloquium - a platform for project collaborations that aims to bring together academic competences.

 • Industrin låter sig inspireras av spelvärlden [nyteknik.se]

  [2015-12-03] Billig mobilteknik har gjort virtual reality, vr, tillgängligt för vanliga konsumenter. Nu är det dags för industrin att haka på och göra riktig verklighet av gamla drömmar, skriver nyteknik.se.

 • Färre stereotyper när framtidens städer ska visualiseras

  [2015-11-30] Forskning visar att stereotypa bilder av människor ofta används i visualiseringar av framtida stadsmiljöer. Det vill ett nytt samarbetsprojekt undersöka och ändra på. Genom användningen av normkritiska metoder vill man bidra till att fler människor känner sig inkluderade i utvecklingen av staden. I förlängningen hoppas man kunna bidra till att det skapas städer där fler kan känna sig hemma.

 • Marco Fratarcangeli bryter ny mark inom digital animering

  [2015-11-30] Nyligen mottog Marco Fratarcangeli vid avdelningen för interaktionsdesign ett forskningsbidrag på 2,5 miljoner kronor från Vetenskapsrådet för sin forskning inom digital animering, där han har tagit fram en egen teknik.

 • Semcon lanserar VR-mjukvara för industrin

  [2015-11-26] Semcon lanserar nu en egenutvecklad VR-mjukvara för industrin. Med hjälp av mjukvara VirDa kan de visa allt från stora produktionsmiljöer till extrema detaljer via Virtual Reality (VR). Tanken är att underlättar kvalitetssäkringen tidigt i projekten och ger en spännande presentation av lösningen. Semcon finns etablerade på Lindholmen i Göteborg.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Nätverket IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?