Nyheter

 • 5 frågor till Jonas Landgren om arbetet i Liberia

  [2015-03-06] Jonas Landgren, forskare i interaktionsdesign vid institutionen för tillämpad IT, presenterade nyligen vid ett URBSEC-seminarium resultat från sitt fältarbete i Liberia där han studerat hur Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) arbetat på plats i huvudstaden Monrovia samt i orten Greenville i södra Liberia, i samband med Ebolautbrottet.

 • Disputation om digitaliserade klassrum drog storpublik

  [2015-03-02] Martin Tallvid disputerade fredagen den 27 februari med avhandlingen 1:1 i klassrummet. Analyser av en pedagogisk praktik i förändring. Det på förhand stora mediala intresset för avhandlingen, som undersöker konsekvenserna av införandet av laptops och surfplattor i klassrummet, följdes upp av en lika stor publik.

 • Gästprofessor med målet att öka kunskapen om IT och lärande

  [2015-02-27] Lars Svensson är professor i informatik vid Högskolan Väst och från 2015 gästprofessor vid institutionen för tillämpad IT. Ett av hans mål som ny gästprofessor är att öka kunskapen och intresset för IT och lärande bland studenter och forskare. - Jag vill att forskningen ska spela en roll och bidra till utvecklingen av den svenska skolan, och där är informationsteknologin en viktig pusselbit, säger han.

 • Dator eller läsplatta i klassrummet kräver tydlig plan

  [2015-02-17] Om inte lärarna en plan för hur tekniken ska användas i skolorna blir hjälpmedlen liggande.

 • Med blick för det visuella i centrum

  [2015-02-10] Visual Arena Research samlar och utvecklar undervisning och forskning inom visualiseringsområdet. Institutionen för tillämpad IT är värd för centrumbildningen som är gemensam mellan Göteborgs universitet, Chalmers och Sahlgrenska universitetssjukhuset.

 • Miljoner att spara med automatisk analys

  [2015-01-13] Programmeringsfel, "buggar", är oundvikliga i de stora mängder kod som krävs för att köra moderna datorsystem. Laura Kovacs forskning är inriktad mot att skapa metoder för att automatiskt hitta och eliminera buggar när man utvecklar ny programvara.

 • Interaktionsdesign knyter starka band med National University of Singapore

  [2014-12-10] Interaktionsdesign knyter starka band till Singapore.

 • Intresset för teknik och design ledde till Spotify

  [2014-11-24] Klasskamrater från hela världen och möjligheten att kombinera teknisk kompetens med ett stort designintresse fick Juntima Nawilaijaroen att börja läsa masterprogrammet i interaktionsdesign vid Chalmers. Redan innan utbildningen är klar har hon hunnit arbeta på Spotify och bestämt sig för att stanna kvar i Sverige och starta eget företag i framtiden.

 • Selfie-trend ger upphov till ny kommunikation

  [2014-10-21] En kul grej eller en ny form av kommunikation? Oavsett hur man använder selfien tyder det mesta på att den är här för att stanna. Alexandra Weilenmann, docent i tillämpad it på Göteborgs universitet har gjort en del forskning på området.

 • Smidigt säkerhetssystem kan göra webben säkrare

  [2014-10-07] Forskare från Dept. of Computer Science, Göteborg, University College of London, Stanford University, Google och Mozilla Research har byggt ett nytt system som skyddar internetanvändares privata uppgifter när de webbsurfar och samtidigt ökar flexibiliteten för webbutvecklare att skapa applikationer som kombinerar data från olika webbplatser.

Fler nyheter

Kontaktinformation

IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Forskningsgången 6

it-logga
Till sidans topp

© Göteborgs universitet 2009, Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta