Webbkarta

Nyheter

 • Tomas Lindroth intervjuas av TT om svenskarnas ökade användning av Instagram

  [2015-10-06] "Det som gör att det finns så många användare på Instagram är att det spänner över så många åldrar. Alla från far- och morföräldrar som följer sina barnbarn till nioåringar som öppnar egna konton", säger Tomas Lindroth till nyhetsbyrån TT apropå rapporten Svenskar och internet 2015 från internetstiftelsen IIS.

 • GU Ventures satsar på IT-lösningar för morgondagens hälsa

  [2015-09-24] Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla idéer från Göteborgs universitet till kommersiella verksamheter och vi vill gärna komma i kontakt med dig som har en bra idé inom området e-hälsa.

 • Jan Ljungberg intervjuas i Sveriges Radio om civic innovation

  [2015-09-23] Hemmabyggda mätinstrument och hopskruvad laboratorieutrustning hamnar allt mer i händerna på vanliga medborgare. Det ger nya möjligheter att göra egna kartläggningar av miljöproblem, ett exempel på civic innovation, mobilisering av civilsamhället för att lösa samhällsproblem.

 • It-chefen har kört fast i fabriken och gjort sig själv irrelevant [IDG]

  [2015-09-16] CIO:n har byggt en kostnadseffektiv fabrik - och fastnat där. I framtiden får många CIO:er ansvara för ren it-drift, medan andra funktioner tar sig an digitaliseringen. Det spår styrningsforskaren Johan Magnusson, Göteborgs universitet. (Artikel i CIO Sweden, IDG)

 • Forskarintervju: Interkulturell kommunikation

  [2015-09-10] Nataliya Berbyuk Lindström arbetar som lektor på avdelningen för kommunikation och kognition vid institutionen för tillämpad IT. Forskningsområdet handlar om interkulturell kommunikation där fokus ligger på kommunikation inom vården.

 • Data science har seglat upp som nytt forskningsparadigm

  [2015-08-17] Området "data science" handlar om hur man behandlar, analyserar och utvinner kunskap från mycket stora datamängder, det man brukar kalla "big data". Området växer just nu lika explosionsartat som datamängderna i sig och IT-fakulteten planerar att hösten 2017 starta ett nytt masterprogram inom data science.

 • Lisen Selander intervjuas i Filter om slacktivism

  [2015-08-12] Lisen Selander intervjuas i Filter om slacktivism

 • Forskarintervju: Inriktad på att lösa mjukvaruproblem

  [2015-08-06] Richard Torkar, nybliven professor i software engineering, ser sig som empiriker snarare än teoretiker. Huvudområdet i Richards forskning är det han benämner "Search-based software testing" - testning av mjukvarusystem.

 • Doktorandintervju: Interaktionsdesign med fokus på barn med speciella behov

  [2015-07-22] Peter Börjesson är doktorand i interaktionsdesign vid institutionen för tillämpad IT och ingår i forskargrupperna IDAC och Mobile Touch. Peters forskning är inriktad på att studera hur informationsteknologi kan användas för att stödja barn med funktionsnedsättningar och att undersöka hur barnen kan vara en del av designprocessen när denna teknologi utvecklas.

 • Prisat examensarbete kan bana väg för Marsexpeditioner

  [2015-07-20] Fredrik Brosser och Emil Milh från masterprogrammet Embedded Electronic System Design, belönas med Flygtekniska föreningens stipendium 2014 för sitt examensarbete "SEU Mitigation Techniques for Advanced Reprogrammable FPGA in Space". Det kan nu ligga till grund för framtida rymdexpeditioner.

Fler nyheter

Kontaktinformation

IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Forskningsgången 6

it-logga
Till sidans topp