Webbkarta

Nyheter

 • Marie Eneman i SVT nyheter om digitalisering och sexualbrott

  [2015-11-24] Vuxna som tar kontakt med barn i sexuellt syfte är inte ett fenomen som kommit med internet ¿ men digitaliseringen har gjort det lättare för förövarna har hitta offer och verka i det dolda. Forskaren Marie Eneman vid institutionen för tillämpad IT har intervjuat dömda sexbrottslingar.

 • The Pac gör ström synlig och minskar slöseri av el [Aftonkuriren]

  [2015-11-13] The Pac är en svensk innovation som med sin unika design gör att du kan se ström. Vid en första anblick ser det ut som en vanlig grendosa, men i sladden rinner ett blått ljus som visar strömflödet. Doktorsavhandlingen som artikeln i Aftonkuriren refererar till är skriven av Anton Gustafsson, mer information i hittar du i publikationsdatabasen: https://gupea.ub.gu.se/handle/2077/22386

 • Datavetenskap kvinnornas förstaval på Stanford [Aftonbladet]

  [2015-11-11] Stanforduniversitetet i USA flaggar för att en förändring är på gång när det gäller det mansdominerade området datavetenskap. Datavetenskap har för första gången blivit det mest populära valet av utbildning bland kvinnor som söker till Stanford. [Artikel i Aftonbladet]

 • Flera lager av skydd för uppkopplade bilar

  [2015-11-05] Under de senaste årtiondena har mjukvara för datorer varit en av de drivande faktorerna inom fordonsutveckling. När datorsystemen i större utsträckning kopplas upp mot internet ökar kraven på säkerhet. Nu presenterar forskare på Chalmers lösningar både för att skydda systemen mot intrång, och för att göra säkra uppdateringar på distans.

 • Nytt pris till examensarbete om rymdteknik

  [2015-11-04] Fredrik Brosser och Emil Milhs examensarbete "SEU Mitigation Techniques for Advance Reprogrammable FPGA in Space" tilldelades tidigare i år Flygtekniska föreningens stipendium 2014. Nu har även Sveriges Ingenjörers priskommitté uppmärksammat arbetet, och belönar det med Lilla Polhemspriset för 2014 års bästa examensarbete inom svenska civilingenjörsutbildningar.

 • Doktorandtjänster utlyses inom Wallenberg Autonomous Systems Program

  [2015-11-03] Wallenberg Autonomous Systems Program resulterar i 26 doktorandtjänster runt om i Sverige, varav sex stycken på Chalmers. Sista dag för ansökan är 30 november samt 1 resp. 15 december.

 • Upplev framtidens Göteborg i datorspel

  [2015-11-03] I spelet Cities: Skylines tar spelaren sig an utmaningen att bygga en stad och styra över allt från vägnät och skatter till kollektivtrafik. Stadsbyggnadskontoret i Göteborg tittar nu på hur man kan använda spelet för att visualisera idéer och skapa dialog kring Göteborgs stadsutveckling. Den 18 november kan du träffa stadsbyggnadskontorets 3D-visualiserare och spelets lead designer på Visual Forum, Skandinaviens ledande konferens om visualisering.

 • Wallenberg rekordsatsar på mjukvara och autonoma system

  [2015-11-03] Chalmers är ett av fyra svenska universitet som ingår i en mycket omfattande 11-årig satsning på forskning inom autonoma system och programvaruutveckling - ett strategiskt viktigt forskningsprogram för svensk industri som även innebär ett teknikskifte för hela vårt samhälle.

 • Interaktionsdesignstudenter visade upp framtidens klassrum

  [2015-10-28] 26 oktober var det dags för interaktionsdesignstudenternas årliga utställning i Visual Arena, i år under namnet Mixed Reality in Education.

 • Hur påverkar smartphonen din relation..? Intervju med Tomas Lindroth

  [2015-10-15] Tomas Lindroth uttalar sig angående en studie vid Bayloruniversitetet i USA, där 46% av 500 intervjuade personer upplever att mobilen distraherar antingen dem själva eller deras partner när man spenderar tid tillsammans. [Sydsvenskan]

Fler nyheter

Kontaktinformation

Nätverket IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?