• Bild- och interventionscentrum har invigts

[2016-09-28] Nu har Bild- och interventionscentrum invigts - en av Västra Götalandsregionens största satsningar. Det nya huset på 21 000 kvadratmeter är inbyggt i Sahlgrenska Universitetssjukhusets huvudbyggnad i Göteborg.

• "Det huvudsakliga eventet i Sverige inom arkitekturvisualisering"

[2016-09-21] Architectural Visualization Day slog alla rekord då konferensen gick av stapeln i torsdags. Det var fullt hus på Visual Arena - med 90 besökare, sex nationella och internationella talare. Dagen innehöll ett späckat program med tips för skapande, fantastiska presentationer och produktion av nya verk i realtid.

• Aarne Ranta ger ett GoogleTechTalk om "Grammatical Framework"

[2016-09-21] Professor Aarne Ranta, Göteborgs universitet, ger ett GoogleTechTalk om Grammatical Framework - ett system som tagits fram för att åstadkomma grammatiskt korrekta automatiska översättningar.

• Välkommen till NordiCHI´16!

[2016-09-20] Konferensen NordiCHI är det främsta nordiska forumet för forskning inom området människa-datorinteraktion. NordiCHI är en mötesplats för ett brett spektrum av forskare från akademi och industri, designers, praktiker, lärare och andra intresserade. År 2016 arrangeras NordiCHI i Göteborg av institutionen för tillämpad informationsteknologi. Sista anmälningsdag är 22 oktober.

• Forskarintervju: Tätt samarbete med industrin vid visualisering av mjukvarukvalitet

[2016-09-13] Miroslaw Starons forskningsområde handlar om olika metoder för att kvantifiera, visualisera och bedöma kvaliteten vid mjukvaruutveckling.

• Sveriges största forskningsprogram utlyser fyra professurer

[2016-08-30] WASP erbjuder nu fyra starkt finansierade professurer vid Chalmers, Linköpings universitet, Lunds universitet, och Kungliga Tekniska Högskolan. Utlysningarna är inte kopplade till specifika ämnen vilket innebär att ansökningar från alla WASP-relaterade forskningsområden är välkomna. Positionerna inkluderar finansiering för post-doc och doktorand samt tillgång till välfinansierade, planerade forskningsarenor inom forskning på autonoma system.

• Forskarintervju: Mobil kommunikation och stöd i sorg på sociala medier

[2016-08-25] Ylva Hård af Segerstad är docent vid institutionen för tillämpad IT och bedriver forskning på olika aspekter av hur digital kommunikation fungerar, både i vardagssammanhang och vid kris.

• Forskarintervju: Säkerhet, sekretess och integritet online

[2016-08-18] Gerardo Schneider är professor vid avdelningen för programvaruteknik vid institutionen för data- och informationsteknik. Gerardo är ursprungligen från Uruguay och utbildade sig till ingenjör i Argentina innan han bestämde sig för att satsa på en karriär som forskare inom datavetenskap.

• Fieldsmedaljören Vladimir Voevodsky utsedd till hedersdoktor

[2016-06-30] Vladimir Voevodsky, Fieldsmedaljör i matematik 2002, har utsetts till hedersdoktor vid IT-fakulteten.

• "Digital Leadership" - internationellt masterprogram för framtidens ledare

[2016-06-28] Hösten 2017 startar det internationella masterprogrammet "Digital Leadership" för framtidens ledare inom företag och offentlig förvaltning. Utbildningen är en vidareutveckling och internationalisering av masterprogrammet IT Management.