Webbkarta

Nyheter

 • Boende bygger Hammarkullen i Minecraft

  [2016-05-27] Alla som spelar datorspelet Minecraft kan nu använda Hammarkullen som värld och bygga sin virtuella drömstad.

 • Radioprogram om virtual reality

  [2016-05-10] Med ett headset och glasögon med bildskärm kan man gå in i en datorgenererad virtuell verklighet. (Program från SverigesRadio)

 • PostITApp är vinnare av årets Guldtumme!

  [2016-04-26] Årets Guldtumme tilldelas systemvetarstudenterna Aleksandar Faraj, Simon Risberg och Joel Rönnqvist från studentföreningen Sysomatic för deras workshop Postitapp.

 • Ny masterutbildning för framtidens spelprogrammerare

  [2016-04-18] Hösten 2017 startar Game Design & Technology, ett nytt och efterlängtat masterprogram med fokus på spelprogrammering. Staffan Björk, professor i interaktionsdesign vid Göteborgs universitet, berättar om hur man tänkt inför starten.

 • Thommy Eriksson i P4 Morgon Göteborg på fredag

  [2016-04-05] Thommy Eriksson medverkar fredag 8 april i P4 Morgon Göteborg, där han berättar om sin forskning om virtual reality.

 • Grace uppskattar anknytningen till industrin [studentintervju]

  [2016-03-22] Grace Barathy Packiantathan från Indien är en av mastersstudenterna i Software Engineering och nu är hon inne på sitt andra år på IT-fakulteten. Även om hon hade en lång erfarenhet av IT-studier redan när hon kom hit, är Grace övertygad om att hon med Software Engineering kommer att kunna fördjupa sina kunskaper i området. - På programmet intresserar man sig för alla de senaste trenderna inom mjukvaruindustrin, säger hon.

 • Rehab 360 - projekt för att skapa gemensamma upplevelser

  [2016-03-21] Spännande projekt inom Västra Götalandsregionen där man med hjälp av teknik på ett pedagogiskt sätt kska unna få en insikt i patientens upplevelse i vården.

 • Hack for Sweden 2016

  [2016-03-18] I helgen 12-13 mars arrangerades Hack for Sweden för tredje gången. 22 lag med sammanlagt närmare 70 tävlande var anmälda. De tävlade om vem som är bäst på att skapa nya digitala tjänster och lösningar med hjälp av öppen data.

 • Interactive Institute söker lärlingar inom digitalt skapande

  [2016-03-14] Interactive Institute söker ungdomar 12 till 16 år som har ett brinnande intresse för skapande och utforskande i allmänhet med både digitala och analoga material.

 • Från Leias hologram i Star Wars till nya världar i verkligheten

  [2016-03-14] Teknik möter filmhistoria i Thommy Erikssons avhandling "A Poetics of Virtuality". Hur ska vi förhålla oss till en ny verklighet som bygger på en virtuell? Thommy vill lyfta frågan om vi är beredda att låta tekniken komma ännu närmare våra liv.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Nätverket IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?