Webbkarta

Nyheter

 • Nya biblioteket i Kuggen först i Sverige med Learning Commons

  [2016-11-30] Den 1 december öppnar Chalmers bibliotek Sveriges första learning commons - ett lärandetorg - i Kuggen på campus Lindholmen. Det handlar om en flexibel lärandemiljö utan fokus på fysiska böcker, men med full tillgång till elektroniska resurser och med specialiserad personal. Lärandetorget kommer även att vara öppet för allmänheten.

 • Sofia Serholt pratar om robotar i skolan i "Skolsnack"

  [2016-11-21] Sofia Serholt pratar i podden "Skolsnack" om sin forskning inom området robotar som stöd i skolan.

 • I projektet Integration med mobilen utvecklas en plattform för interkulturell kommunikation och samhällsinformation

  [2016-11-18] Projektet Integration med mobilen på Chalmers och Göteborgs universitet syftar till att utveckla pedagogiken i digitala verktyg som stödjer språk och interkulturell kommunikation.

 • De skapar framtidens musik

  [2016-11-14] Klass 8 och 9 från Hallens kyrkskola är med och utvecklar framtidens musik i projektet Musikjakten, i samarbete med med Palle Dahlstedt, tonsättare och docent i datorstödd kreativitet vid institutionen för tillämpad IT, samt Peter Ljungstrand, studioledare för Interactive Institute Swedish ICT.

 • Bilder av tandborstar hjälper oss att förstå vår omvärld

  [2016-11-03] Hon är fotografen som blev chefsdesigner på Gapminder som revolutionerade vårt sätt att förstå statistik och hur världen utvecklats. I sitt senaste projekt ¿ Dollar street - sorterar Anna Rosling Rönnlund bilder på tandborstar för att vi ska förstå människors vardag. ¿ Grafer och statistik säger inget om verkliga människor. Jag vill visualisera datan och visa hur människor lever, säger hon.

 • Systemvetare tävlar med uppsats om innovation

  [2016-10-05] Jacob Torell (vänster) & Jesper Mattsson, som i våras tog examen i Systemvetenskap, är i final i Vinnovas tävling för uppsatser om innovation och nyttiggörande. Deras uppsats, Paradoxical Governance: A study of how CIOs combine innovation and efficiency through IT governance handlar om hur Chief Information Officers (CIO:er) använder strategier för att lösa paradoxer som uppkommer när en IT-avdelning ska styras mot att vara både innovativ och effektiv samtidigt. För att svara på detta intervjuades några av Sveriges mest framgångrika CIO:er där alla har varit nominerade till årets CIO. Resultatet tillkännages vid Vinnovas innovationsdag senare i höst/vinter.

 • Bild- och interventionscentrum har invigts

  [2016-09-28] Nu har Bild- och interventionscentrum invigts - en av Västra Götalandsregionens största satsningar. Det nya huset på 21 000 kvadratmeter är inbyggt i Sahlgrenska Universitetssjukhusets huvudbyggnad i Göteborg.

 • "Det huvudsakliga eventet i Sverige inom arkitekturvisualisering"

  [2016-09-21] Architectural Visualization Day slog alla rekord då konferensen gick av stapeln i torsdags. Det var fullt hus på Visual Arena - med 90 besökare, sex nationella och internationella talare. Dagen innehöll ett späckat program med tips för skapande, fantastiska presentationer och produktion av nya verk i realtid.

 • Aarne Ranta ger ett GoogleTechTalk om "Grammatical Framework"

  [2016-09-21] Professor Aarne Ranta, Göteborgs universitet, ger ett GoogleTechTalk om Grammatical Framework - ett system som tagits fram för att åstadkomma grammatiskt korrekta automatiska översättningar.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Nätverket IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2015-11-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?