• Indisk IT-jätte i samarbete med institutionen för tillämpad IT

[2015-05-05] Fordonsklustret fortsätter att dra företag till Göteborg. I dag öppnar den indiska it-jätten Tech Mahindra dörrarna till sitt nya kontor i Torslanda, vägg i vägg med Volvo - och har en vilja att påbörja ett samarbete med institutionen för tillämpad IT vid Göteborgs universitet och Chalmers. (Artikel i GöteborgsPosten)

• Ständig uppkoppling skapar nya beteenden

[2015-04-20] Skärmsläckarskräck. Skärmsnegling. Online-tics. Vårt användande av laptops och smarta mobiler skapar helt nya vardagsbeteenden, visar en avhandling från Göteborgs universitet. - Laptops och mobiler har gått från att vara lyxprodukter till något som finns i alla typer av sammanhang. Innan den mobila tekniken så tittade vi på film framför TV:n, läste morgontidningen vid frukostbordet och besvarade e-post framför den stationära datorn på kontoret. Nu när allt är mobilt kan vi istället kolla film, läsa tidningen och svara på mejl överallt, oavsett tid och plats, säger Tomas Lindroth, avhandlingens författare.

• IT Management student Erik Leijon winner in Digital Innovation Challenge

[2015-04-20] IT Management master student Erik Leijon, at the Department of Applied IT, was recently presented as one of two joint winners in the 2015 Digital Innovation Challenge, hosted by London School of Economics.

• Tomas Lindroth i SVT om hur vi påverkas av ständig uppkoppling

[2015-04-20] Tomas Lindroth i SVT om hur vi påverkas av ständig uppkoppling.

• Data- och informationsteknik på Vetenskapsfestivalen!

[2015-04-09] Vad är liv, var finns liv och hur blir liv till? Det är stora frågor som vi ställer oss om och om igen. När naturen och tekniken utvecklas och nya former uppstår, blir frågorna - och möjligheterna - fler. Vetenskapsfestivalen har i år över 300 programpunkter, på följande sida ser du var forskare från Data- och informationsteknik medverkar.

• Tillämpad IT:s forskare på Vetenskapsfestivalen 2015

[2015-04-09] FRÅN SELFIES OCH ZOMBIES TILL ARTIFICIELL INTELLIGENS TEMA LIV OCH DÖD 15-19 APRIL 2015 - FRI ENTRÉ Vad är liv, var finns liv och hur blir liv till? Det är stora frågor som vi ställer oss om och om igen. När naturen och tekniken utvecklas och nya former uppstår, blir frågorna och möjligheterna fler. Vetenskapsfestival har i år över 300 programpunkter, nedan kan du se när tillämpad IT:s forskare är inblandade.

• 5 frågor till Jonas Landgren om arbetet i Liberia

[2015-03-06] Jonas Landgren, forskare i interaktionsdesign vid institutionen för tillämpad IT, presenterade nyligen vid ett URBSEC-seminarium resultat från sitt fältarbete i Liberia där han studerat hur Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) arbetat på plats i huvudstaden Monrovia samt i orten Greenville i södra Liberia, i samband med Ebolautbrottet.

• Disputation om digitaliserade klassrum drog storpublik

[2015-03-02] Martin Tallvid disputerade fredagen den 27 februari med avhandlingen 1:1 i klassrummet. Analyser av en pedagogisk praktik i förändring. Det på förhand stora mediala intresset för avhandlingen, som undersöker konsekvenserna av införandet av laptops och surfplattor i klassrummet, följdes upp av en lika stor publik.

• Gästprofessor med målet att öka kunskapen om IT och lärande

[2015-02-27] Lars Svensson är professor i informatik vid Högskolan Väst och från 2015 gästprofessor vid institutionen för tillämpad IT. Ett av hans mål som ny gästprofessor är att öka kunskapen och intresset för IT och lärande bland studenter och forskare. - Jag vill att forskningen ska spela en roll och bidra till utvecklingen av den svenska skolan, och där är informationsteknologin en viktig pusselbit, säger han.

• Dator eller läsplatta i klassrummet kräver tydlig plan

[2015-02-17] Om inte lärarna en plan för hur tekniken ska användas i skolorna blir hjälpmedlen liggande.