Webbkarta

Nav för samverkan, forskning och utbildning inom IT-området

IT-universitetet är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma organisation för att främja forskning, utbildning och samverkan inom IT och kommunikation (IKT).

Verksamheten fokuserar på gränsöverskridande uppgifter och projekt som spänner över flera institutioner och fakulteter för att uppnå dynamik, nya tvärvetenskapliga landvinningar och synergieffekter. En nära samverkan med näringsliv och samhälle är en grundförutsättning för IT-universitetets verksamhet. 

Nyheter

  • Robots are becoming classroom tutors. But will they make the grade?

    [2019-02-15] "Mechanical mentors try to find their place as teacher's helper". Article in Science news with reference to research by Sofia Serholt, Interaction Design, Department of Computer Science and Engineering.

  • Skogsbranschens digitalisering i fokus på konferens

    [2019-02-14] Vid konferensens Skogens digitalisering kommer ny forskning från Göteborgs universitet presenteras som visar hur digitaliseringen förändrar premisserna för hur skogsbolagen kan göra affärer i framtiden. Följdeffekterna är att tidigare konkurrenter kan ses som potentiella samarbetspartners.

  • Forskaren förklarar: Därför väger vi emojier på guldvåg

    [2019-02-12] Hur kan det komma sig att vissa av oss tillskriver dessa till synes så simpla uttryck så mycket mening? Varför blir det viktigt för oss att försöka tolka och förstå? Och varför leder det ibland till missförstånd? skriver Beata Jungselius, doktorand i tillämpad IT.

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2018-12-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?